Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Με εναλλαγές ο καιρός την νέα εβδομάδα

Συνεχόμενες καιρικές εναλλαγές αναμένουμε την νέα εβδομάδα στην χώρα μας με το θερμόμετρο να να σημειώνει συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα.Από πλευράς φαινόμενων η Τρίτη ,η Τετάρτη αλλά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται να σημειώνονται τα περισσότερα φαινόμενα. Πιο αναλυτικά...

Για σήμερα Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες και μόνο στα βόρεια ορεινά οι αραιές θα είναι κατά περιόδους πιο αυξημένες και δεν αποκλείονται τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και  θα φτάσουν τα 5 Beaufort.Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει στα Βόρεια τους 28 βαθμούς Κελσίου στα Κεντρικά τους 32 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στο Ιόνιο,την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά, την Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές με τα φαινόμενα κατά τόπους  να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους μόνο πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 και στο Αιγαίο και τα 7 Beaufort. Η θερμοκρασία θα πέσει στα Δυτικά και στα Βόρεια τμήματα της χώρας.

Την Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη και η νέα πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα παντού θα έχουμε αραιές νεφώσεις και μόνο στα Βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού βελτιωμένος ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή άνοδο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το επόμενο Σαββατοκύριακο μία νέα διαταραχή θα κινηθεί προς την χώρα μας από τα βορειοδυτικά με αποτέλεσμα την νέα αλλαγή του καιρού με βροχές ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη και νέα πτώση της θερμοκρασίας.
 
 
Επιμέλεια:meteo-news.gr