Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Εντυπωσίασε η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η εμφάνιση της χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαρτίου 2015 στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιείται στην Καρδίτσα από 6 έως και 14 Μαρτίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που σημειώνει και φέτος μεγάλη επιτυχία καθώς συμμετέχει πλήθος χορωδιών απ’ όλες τις περιοχές της χώρας μας αλλά και από το εξωτερικό.
Η χορωδία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων που αποτελείται από 45 μέλη, μαθητές και μαθήτριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, με ή χωρίς μουσικές γνώσεις αλλά με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι, συμμετείχε για 3η συνεχόμενη φορά στη Συνάντηση.
Μέσα στη γεμάτη από φιλόμουσο κοινό αίθουσα εκδηλώσεων οι λιλιπούτειοι χορωδοί ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ερμηνεύοντας με χαρά και ενθουσιασμό τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών, όπως Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Τη χορωδία πλαισίωναν οι μουσικοί: Σάντρα Αποστολοπούλου (φλάουτο), Νίκος Στ. Ευθυμιάδης (βιολί), Στέλιος Χαρός (κιθάρα) και Έλενα Μαντζιαφού (πιάνο και προετοιμασία της χορωδίας).
Το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στην χορωδία παρέδωσε ο γνωστός συνθέτης Ιωσήφ Βαλλέτ, ο οποίος μιλώντας με θερμά λόγια και απευθυνόμενος στους μικρούς χορωδούς είπε: “ δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από μια επαγγελματική χορωδία και πολλοί συνθέτες θα ήθελαν να ακούσουν τα τραγούδια τους από εσάς”.
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαδήμου Χαρά, η οποία δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές, την υπεύθυνη εκπαιδευτικό αλλά και να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους μουσικούς για τη φιλική συμμετοχή τους.