Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ασημένιο μετάλλιο η Πασχαλίδου στο τζούντο, χωρίς Τριανταφύλλου στο Έγκερ η εθνική ομάδα ξιφασκίας με αμαξίδιο


Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -63 κιλών του Όπεν της Γερμανίας που φιλοξενήθηκε στην Χαϊδελβέργη κατέκτησε η Θεοδώρα Πασχαλίδου. Η νεαρή αθλήτρια του τζούντο ατόμων με διαταραχές όρασης, σημείωσε μία νίκη (επί της Γερμανίδας Ντίτερ) σε δύο αγώνες και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητριών.
Στην ίδια διοργάνωση ο Θεόκλητος Παπαχρήστος γνώρισε δύο ήττες από τον Γερμανό Όλιβερ Ούπμαν και τον Βραζιλιάνο Αντόνιο Τενόριο ντα Σίλβα και έμεινε εκτός μεταλλίων στην κατηγορία των -80 κιλών.
Το ελληνικό τζούντο αναμένει στα τέλη του μήνα την απόφαση για την «κάρτα ελεύθερης συμμετοχής» που έχει αιτηθεί για λογαριασμό του Παπαχρήστου, ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Σταύρο Στραγάλη, ο Έλληνας τζουντόκα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο Ρίο, λόγω της αγωνιστικής πορείας που είχε καθ` όλη τη διάρκεια της προολυμπιακής χρονιάς.

Χωρίς τον Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Έγκερ

Χωρίς τον Πάνο Τριανταφύλλου, ο οποίος λόγω ιατρικού προβλήματος θα υποχρεωθεί να μείνει εκτός δράσης για διάστημα δύο εβδομάδων, ταξιδεύει αύριο για την Ουγγαρία και την πόλη Έγκερ, η εθνική μας ομάδα ξιφασκίας με αμαξίδιο.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Έγκερ (11-14 Φεβρουαρίου) είναι το προτελευταίο βαθμολογούμενο τουρνουά, πριν ολοκληρωθεί η παγκόσμια κατάταξη που χαρίζει και τα «εισιτήρια» της πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη θα βρίσκονται οι Βασίλης Ντούνης (σπάθη, ξίφος μονομαχίας), Γεράσιμος Πυλαρινός (σπάθη, ξίφος μονομαχίας), Ευθυμία Βλάμη (ξίφος ασκήσεως, ξίφος μονομαχίας) και Καλλιόπη Λουφάκη (σπάθη, ξίφος μονομαχίας). Ο Πυλαρινός, όπως και ο Τριανταφύλλου βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες για να βρεθούν στο Ρίο, κάτι που θα «κυνηγήσουν» στα εναπομείναντα τουρνουά και οι υπόλοιποι τρεις οπλομάχοι μας.
Τα υπόλοιπα βαθμολογούμενα τουρνουά ενόψει Ρίο είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Καναδά (27 Απριλίου-1 Μαΐου) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας (17-22 Μαΐου).