Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο Καρδιτσιώτης Στέφανος Τσιτσιπάς Νο. 1 και με τη βούλα της παγκόσμιας κατάταξης των juniors στο τένις!

Στέφανος Τσιτσιπάς-Stefanos Tsitsipas
Στέφανος Τσιτσιπάς*... Νο. 1 και με τη βούλα!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος από τη Δευτέρα φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, κέρδισε το προηγούμενο Νο. 1, τον Ούγγρο Mate Valkusz, με 2-0 σετ, στην πρεμιέρα του στο Italy F12 Futures των 10.000 δολαρίων.
Ο Στέφανος, ο οποίος είναι μόλις κατά μια μέρα μεγαλύτερος από τον Valkusz (ο Έλληνας παίκτης γεννήθηκε στις 12/08/1998 και ο Ούγγρος στις 13/08/1998!), κέρδισε το προηγούμενο Νο. 1 στα juniors και νυν Νο. 2, με 6-4, 6-3, αποδεικνύοντας πως πανάξια πέρασε στην κορυφή του κόσμου.
Θυμίζουμε πως την Κυριακή ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας κατέκτησε τo Trofeo Bonfiglio στο Μιλάνο και μαζί με τον πρώτο Grade A τίτλο του, πήρε και την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των juniors. Άφησε στο Νο. 2 τον Valkusz, τον οποίο αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία σήμερα στο Lecco της Ιταλίας.
Ο Στέφανος ήταν καλύτερος και πήρε μια καθαρή νίκη μέσα σε 90 λεπτά. Στο 1ο σετ επέστρεψε από το 2-4 για να κερδίσει 4 games στη σειρά και να το κατακτήσει με 6-4. Στο 2ο σετ έκανε γρήγορο break και "ξέφυγε" με 4-1, για να διατηρήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμά του και να πανηγυρίσει την 12η συνεχόμενη νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις!
Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο career high του και στους άνδρες, αφού τη Δευτέρα πέρασε στο Νο. 406 του κόσμου, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Italy F12 Futures τον Λιθουανό Laurynas Grigelis, Nο. 5 στο ταμπλό και Νο. 358 στον κόσμο.
Πριν μερικές εβδομάδες, στα μέσα του Απριλίου, ο Στέφανος είχε κερδίσει τον Grigelis σε ένα κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ, για το Italy F6 Futures, στο Santa Margherita di Pula της Σαρδηνίας.
Οι δυο τους συναντήθηκαν και χθες, για τα διπλά του χωμάτινου Futures της Ιταλίας. Ο Grigelis και ο Ιταλός Claudio Fortuna, Nο. 2 στο ταμπλό, κέρδισαν τον 17χρονο Στέφανο και τον 17χρονο Καναδό Denis Shapovalov, με 6-4, 7-5.
 Σύλλογος Βόλει Ακάδημος

*Biography:Stefanos Tsitsipas is a professional Tennis player born in Athens, Greece. Father is from Karditsa, Greece and mother is from Moscow, Russia. Both parents are specified in the field of Tennis. Father studied Tennis at the University. Mother was a Soviet Union Tennis champion and member of the Soviet Union Fed Cup team.

https://www.facebook.com/StefTsitsipas/