Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας, επισημαίνει τον επικίνδυνο χαρακτήρα των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου , την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης για τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις απειλές από την Τουρκία για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.

Τα γεγονότα αυτά , δεν αφήνουν κανένα περιθώριο υποτίμησης και εφησυχασμού όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση και όσους τα παρουσιάζουν σαν κινήσεις «εσωτερικής κατανάλωσης». Η ευρύτερη περιοχή «βράζει» στην κυριολεξία από τους πολέμους , τις επεμβάσεις και τους σφοδρούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των αγορών , των ενεργειακών και άλλων πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι κυρίαρχες τάξεις των ιμπεριαλιστικών κρατών , των χωρών της περιοχής , ανάμεσά τους κι αυτές της Ελλάδας και της Τουρκίας , είναι μέσα στο «παιχνίδι».

Οι εξελίξεις κονιορτοποιούν τους μύθους για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» που δήθεν μας παρέχουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι παραβιάσεις , οι απειλές κι όλες οι κινήσεις της Τουρκίας , γίνονται κάτω «από τη μύτη» της ΝΑΤΟικής αρμάδας . ΝΑΤΟ και ΕΕ στην πράξη στηρίζουν την τουρκική επιθετικότητα.

Επιβεβαιώνονται οι θέσεις της ΕΕΔΥΕ για την Ευρωπαϊκή Ενωση , το ΝΑΤΟ και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό , από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των οικονομικών ισχυρών που περιβάλλονται με το μανδύα του «εθνικού συμφέροντος» και των «συμμαχικών υποχρεώσεων». Καλούμε το λαό της Καρδίτσας σε αυξημένη επαγρύπνηση , ετοιμότητα και ακόμα πιο έντονη δράση ενημέρωσης και συζήτησης για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σε συνάρτηση με τα γενικότερα . Στην απέναντι όχθη και για τους δύο λαούς , είναι οι κυρίαρχες τάξεις που θέλουν τους λαούς υποχείριο στις δικές τους επιδιώξεις.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

2/2/ 2017


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας