Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.
Οι αντιπαραθέσεις και οι ανταγωνισμοί στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, η νέα επίθεση των ΗΠΑ σε δυνάμεις του στρατού στη Συρία , η επίθεση στο κοινοβούλιο στο Ιράν δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της σφοδρής διαπάλης των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και πόρων μεταφοράς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά , «τρυπώνει» παντού, στο πλαίσιο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν – στα μέτρα βέβαια των συσχετισμών – τα συμφέροντα της αστικής τάξης , των καπιταλιστών. Στον τομέα της ενέργειας επιδιώκει να παίξει ρόλο, να γίνει η Ελλάδα «ενεργειακός κόμβος» μέσα στο λυσσαλέο ανταγωνισμό ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα μονοπώλιά τους. Στο ίδιο σχοινί δεμένη είναι κι η επιδίωξη για «Ελλάδα-κόμβο δικτύων μεταφορών». Η συμμετοχή της χώρας σε αυτά τα «παιχνίδια» περικλείει μόνο θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνικό λαό .
Οι πολύμορφες αγωνιστικές αντιδράσεις ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να ενταθούν για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η λαϊκή αντίθεση κόντρα στη σιγή ασυρμάτου από τα κατά τα άλλα λαλίστατα ΜΜΕ.
Οι διαμεσολαβήσεις, οι συνεργασίες κάθε είδους με τους ιμπεριαλιστές πρέπει να σταματήσουν τώρα!
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ «ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ»
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

9 Ιούνη 2017