Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ θα τιμήσει τη μνήμη του Θέμη Φύσσα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο

Τη μνήμη του Θέμη Φύσσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα μέσα Μαίου, θα τιμήσει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας».

«Ο Θέμης Φύσσας, συνέβαλε τα μέγιστα στην άρση βαρών σε πάγκο προκειμένου το άθλημα να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, όμως η οικογένεια της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Το εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα θα γίνει στη σκιά του θανάτου του και το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε αυτή τη στιγμή είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής εκδήλωσης που θα γίνει αύριο στον Ασπρόπυργο», είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος θα βραβεύσει και την Ελληνικό Χρυσό ΑΕ για τη χορηγική συμβολή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για το άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε Πάγκο, συνδιοργανώνουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) και ο Οργανισμός Άθλησης Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας (Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η) του Δήμου Ασπροπύργου. Θα συμμετέχουν δε και οι δύο μεταλλιούχοι του Ρίο και συγκεκριμένα οι Παύλος Μάμαλος και Δημήτρης Μπακοχρήστος.

Στο κορυφαίο εγχώριο ραντεβού των δυνατών, θα λάβουν μέρος δεκαέξι (16) αθλητές και αθλήτριες, από εννέα Συλλόγους, απ` όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα εκπροσωπούνται οι Σύλλογοι: Άκμων Ιωαννίνων, ΝΑΣ ΑμεΑ Ίωνες Χίου, ΑΣΚΑ Μαρούσι, ΑΣ Τριπτόλεμος, ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαίας, ΠΑΣΚΑ, Αετοί Αθήνας, ΜΓΣ Πανσερραϊκός και Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας.

Η διοργάνωση του Ασπρόπυργου, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία, για κάποιους από τους Έλληνες πρωταθλητές, ώστε να «πιάσουν» τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί, από 29 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, στο Μεξικό.

Το πρόγραμμα των αγώνων
11:00-11:30 Γυναίκες 86κ.
11:00-11:30 Άνδρες 49κ., 54κ., 59Κ.
Απονομές
12:00-12:30 Άνδρες 65κ.
Απονομές
13:00-13:30 Άνδρες 72κ., 80 κ.
Απονομές
14:00-14:30 Άνδρες 88κ., 97κ., 107κ., +107κ.
Απονομές

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ