Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

♥ Τραχανόπιτα εύκολη χωρίς φύλλα

http://www.roulasmera.gr/

Πανεύκολη… και πεντανόστιμη!!! Παραδοσιακή πίτα Θεσσαλίας!

Υλικά
2 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού τραχανά
5-6 φλιτζ. νερό.
1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα
3 αυγά
300 γρ. φέτα τριμμένη
1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με το γάλα να βράσουν, ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ρίχνουμε στον τραχανά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το αλάτι (αν η φέτα είναι αλμυρή το παραλείπουμε), και τέλος το ελαιόλαδο (κρατάμε λίγο για το ταψί). Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα του τραχανά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50΄ – 55΄ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνουμε λίγα λεπτά στο ταψί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
http://www.roulasmera.gr/