Ένας Μαγουλιώτης Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας.
Η «Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας» (Ε.Γ.Σ.Κ.) δημιουργήθηκε το 1928 από αγρότες του μόχθου, ανθρώπους ευσυνείδητους και δημιουργικούς, θέλοντας ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους αργότερα. Οι ταραγμένοι, όμως, χρόνοι δεν άφησαν το έργο τους να αποδώσει.
Μετά το 1950 η Ένωση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε να πείσει τους αγρότες να συνεταιρίζονται. Το 1960 τα μέλη της Ένωσης παρατήρησαν πως ανάμεσά τους ήταν ένας νέος εγγράμματος, εργατικός, γλυκομίλητος και άριστος διπλωμάτης ο Μαγουλιώτης Χρήστος Φλωρίδης. Τα πεπειραμένα μέλη όπως ο Σπύρος Πολύζος, Αριστείδης Τσούπος από τη Μαγούλα και Μάρκος Ψηφής από το Παλαιοχώρι, βλέποντας τις ικανότητες του Χρήστου Φλωρίδη, του πρότειναν να αναλάβει την προεδρεία της Ενώσεως και εκείνοι θα είναι συμπαραστάτες του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη τον νομού.
Έγιναν εκλογές και βγήκε με πλειοψηφία 80%. Επί των ημερών του Χρήστου Φλωρίδη ως Προέδρου, η Ένωση γνώρισε μεγάλη άνοδο. Είχε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις στην Ελλάδα και βαλκανικές χώρες κυρίως με τη Γιουγκοσλαβία. Έφερε αγελάδες κρεατοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής. Με χαμηλότοκα δάνεια ενισχύθηκε η κτηνοτροφία και η μελισσοκομεία. Έπεισε τους αγρότες να αλλάξουν καλλιέργειες πιο αποδοτικές και να εκσυγχρονιστούν, να μην οργώνουν με τα βόδια αλλά με τρακτέρ. Ήρθαν θεριστικές και αλωνιστικές μηχανές και η εργασία έγινε πιο εύκολη. Κτίσανε σιταποθήκες. Στους σταθμούς του τραίνου της Μαγούλας και του Φαναρίου, δημιουργήθηκαν κέντρα συλλογής σιταριού. Γεωπόνοι γύριζαν όλα τα χωριά και μάθαιναν στους αγρότες πώς να εργάζονται πιο μεθοδικά. Έγινε επέκταση στο εκκοκκιστήριο και αγοράστηκαν και σύγχρονες μηχανές. Αγοράστηκαν μηχανήματα κατεργασίας του σπόρου βάμβακος σε βαμβακόπιτα κτηνοτροφίας. Είχαν συνεργασία και συμμετοχή στο νέο εργοστάσιο γάλακτος στα Τρίκαλα, «Τρίκη». Άρχισαν, επίσης, να δημιουργούνται τα πρώτα μαγαζιά τροφίμων της Ένωσης με συνεταιρικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Το μαγαζί της Ένωσης στο χωριό Μαγούλα στεγαζόταν στο ακίνητο του Λάμπρου Κομπριτζιώτη, με υπάλληλο τον Θωμά Παύλου του Ηρακλή.
Το 1964 ο Χρήστος Φλωρίδης δηλώνει παραίτηση και φεύγει οικογενειακώς για Αθήνα. Οι άξιοι συνεργάτες του συνέχισαν το έργο του με επιτυχία. Η «Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας» (Ε.Γ.Σ.Κ.) έχει εκδώσει βιβλίο απ’ όπου και άντλησα τις παραπάνω πληροφορίες. Αποστόλης Χρήστου Φλωρίδης.