Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Γλυκό κουταλιού με κυδώνια ♥

Της Βούλας Ψαλλίδα
Νηπιαγωγού

Πεντανόστιμο γλυκό με φρέσκα φρούτα και αγνά υλικά, με τον παραδοσιακό τρόπο της γιαγιάς!

Γλυκό κουταλιού με κυδώνια 
(Ντουλτσιάμι κου γκουτούνιου)


~ Υλικά
1 κιλό κυδώνια
1200 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
αμύγδαλα ασπρισμένα


~ Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κυδώνια σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε να μουλιάσουν για λίγο μέσα σε νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Έπειτα, αφού τα στραγγίσουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν... Όταν αρχίσει να βράζει το γλυκό, με μια κουτάλα, βγάζουμε τον αφρό που δημιουργείται (το ξαφρίζουμε). Μόλις ''δέσει'', προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα. Αν θέλουμε, πριν το κλείσουμε στο βάζο, βάζουμε λίγα φύλλα αρμπαρόριζας για να δώσει καλύτερο άρωμα.

Καλή επιτυχία !!!