Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

We love… Καρδίτσα!

Φωτογραφία: mgdlnvlgr8

Φωτογραφία: Βαγγέλης Παπαβασιλείου

Καρδίτσα ~ Φωτογραφία: Dimitris Kandilas
Κεντρική πλατεία Καρδίτσας ~ Φωτογραφία: Dimitris Kandilas

We love… Καρδίτσα!


Σαν βγεις στον πηγαιµό… για τη Λίµνη Πλαστήρα δεν υπάρχει περίπτωση να µη σταµατήσεις στην πρωτεύουσα του οµώνυµου νοµού, την Καρδίτσα! Χτισµένη σχεδόν στο κέντρο του Θεσσαλικού Κάµπου, ξεχωρίζει για την εξαιρετική ρυµοτοµία της καθώς είναι επίπεδη, χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες, κάτι που δίνει σε ντόπιους και επισκέπτες τη δυνατότητα να κινηθούν µε ποδήλατο για να δουν από κοντά τις µεγάλες πλατείες και τους όµορφους πεζόδροµους και να γνωρίσουν την… προσωπικότητά της!

Καρδίτσα ~ Φωτογραφία: mgdlnvlgr8
 Αφήστε λοιπόν κι εσείς το αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ,δανειστείτε κοινόχρηστα ποδήλατα και… βολτάρετε στους ποδηλατόδροµους για να πάρετε µια καλή γεύση από την πόλη. Την πρώτη σας στάση κάντε τη στην Πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική πλατεία µε το µεγάλο εντυπωσιακό σιντριβάνι γύρω από το οποίο περιστρέφεται όλη η ζωή της πόλης.
Καφετέριες, µπαράκια, εστιατόρια και ταβερνάκια έχουν τον πρώτο λόγο γύρω από την πλατεία, µε τους νέους να την έχουν ορίσει σηµείο συνάντησης για τις βόλτες τους. Από εκεί κατευθυνθείτε προς τους πεζόδροµους Λάππα και Τερτίπη, όπου «φωλιάζουν» τα εµπορικά καταστήµατα και οι πιο γνωστές καφετέριες της πόλης, όπου θα κάνετε κι εσείς ένα σύντοµο break για καφεδάκι…
Καρδίτσα ~ Φωτογραφία: Zoe Kartsaki
Θα συνεχίσετε τη βόλτα σας µέχρι το πάρκο Παυσίλυπο,µια καταπράσινη όαση µόλις 5΄από την κεντρική πλατεία.

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας ~ Φωτογραφία: Zisis Goulas

Παυσίλυπο ~ Φωτογραφία: Thomas Psarris
Παυσίλυπο ~ Φωτογραφία: Stefos Elena
Στην είσοδό του θα συναντήσετε τον ανδριάντα του στρατιωτικού, πολιτικού και οραµατιστή της λίµνης Νικόλαου Πλαστήρα, ενώ δίπλα δεσπόζει και το Άγαλµα της Μάνας που συµβολίζει τη γυναίκα και µάνα της Θεσσαλίας που βγήκε για πρώτη φορά από το σπίτι της για να δουλέψει σκληρά µαζί µε τον άντρα της.
Το άγαλμα της Μάνας ~ Φωτογραφία: Thomas Kostamis

Το άγαλμα της Μάνας ~ Φωτογραφία: Anthi Gdra‎
Περπατώντας θα έχετε παρέα σας πανέµορφα παγόνια, τα οποία νιώθουν τόσο εξοικειωµένα µε τον κόσµο που θα µπορέσετε ακόµα και να τα χαϊδέψετε, ενώ τα πιτσιρίκια σίγουρα θα χορτάσουν παιχνίδι! Φεύγοντας, κατευθυνθείτε προς στην Πλατεία Δικαστηρίων, η οποία φηµίζεται για τα µοντέρνα cafés της και από εκεί κατεβαίνοντας τον πεζόδροµο Βάλβη θα συναντήσετε τη Δηµοτική Σκεπαστή Αγορά, ένα εµβληµατικό τοπόσηµο της πόλης, ένα πολιτιστικό µνηµείο µε «αέρα» Ευρώπης λόγω του δηµάρχου Αστέριου Αλλαµανή που το 1925 έφερε τα σχέδια του κτηρίου από το Παρίσι.
Η είσοδος της Παυσιλυπούπολης ~ Φωτογραφία: Zoe Kartsaki
Σήµερα, περιλαµβάνει αρκετά µαγαζιά και καφετέριες στο εσωτερικό της, στο οποίο πραγµατοποιούνται επίσης πολλές ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Πλατεία Δικαστηρίων ~ Φωτογραφία: mgdlnvlgr8
Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ~ Φωτογραφία: Panagiota Anagnost


ΠΗΓΗ: icons TRAVELLERS