Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

♥ Καρδίτσα: Ο πρώτος αγρότης στη Θεσσαλία που κατασκευάζει δύο Φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 100kw το καθένα για εικονική αυτοπαραγωγή (Virtual Net Metering)

Φωτογραφία: http://www.agroekfrasi.gr/
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, η εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY», βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει ότι στις 21 Φεβρουαρίου 2019, ξεκίνησε η κατασκευή δύο (2) Φωτοβολταϊκών Σταθμών στο πρόγραμμα Virtual Net Metering (εικονική αυτοπαραγωγή), ισχύος 100 kw έκαστος, του αγρότη Δημήτρη Αποστολόπουλου από την Άμπελο Καρδίτσας, ο οποίος είναι και ο πρώτος παραγωγός στην Θεσσαλία που ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις αδειοδοτικές διαδικασίες και προχωρά στην κατασκευή!

Τα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης 4.1.3 και επιδοτούνται σε ποσοστό 50% και τα οποία εκπονήθηκαν σε συνεργασία με το γεωτεχνικό γραφείο «ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ» της Καρδίτσας. Το κόστος κάθε Φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100kw είναι 72.000€ από τα οποία 36.000€ είναι ιδία κεφάλαια και 36.000€ επιδότηση από τα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ η απόσβεση του έργου αναμένεται να γίνει σε μόλις 3 χρόνια.

Το αξιοσημείωτο και το ισχυρό όφελος του κυρίου Αποστολόπουλου, που απορρέει από την κατασκευή των Φωτοβολταϊκών Σταθμών έγκειται στο γεγονός ότι αναμένεται να εξοικονομεί κάθε χρόνο, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 11.744€ από τον κάθε Φωτοβολταϊκό Σταθμό!!! Δηλαδή, αυτά τα χρήματα, αντί να δίνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΗ, θα παραμένουν στον επενδυτή αγρότη. Να επισημάνουμε ότι με τα προγράμματα Net Metering (Αυτοπαραγωγή) και Virtual Net Metering (εικονική Αυτοπαραγωγή) οι αγρότες επιδοτούνται 50–60% από τα Σχέδια Βελτίωσης για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος σε μια αγροτική παροχή, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ενέργεια και σε άλλες δικές τους παροχές. Η απόσβεση της επένδυσης σε γενικότερο επίπεδο αναμένεται να γίνει σε μόλις 3-4 χρόνια!

Το κόστος της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας έχει μειωθεί τόσο, ώστε πλέον συμφέρει να είμαστε «αυτοπαραγωγοί», δηλαδή να παράγουμε με δικά μας μέσα την ενέργεια που χρειαζόμαστε αντί να την αγοράζουμε από το δίκτυο.

Ήδη η εταιρεία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY» έχει προχωρήσει την αδειοδότηση 30 Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Σταθμών που πρόκειται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα.
Η Περιβαλλοντολόγοι Energy ιδρύθηκε το 2007 από την κα Φωτεινή Κούρου, Περιβαλλοντολόγο, με βασικό κίνητρο την πίστη της στην τεράστια προοπτική και δυναμική των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Εταιρεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY είναι πρωτοπόρα ,στην κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία, αξιοπιστία και εξειδικευμένο προσωπικό. Με μεγάλο αριθμό εγκατεστημένων έργων φωτοβολταϊκών από το 2007 σε όλη την χώρα, εγγυάται τη βέλτιστη επιλογή του εξοπλισμού που σας ταιριάζει και την ποιοτικότερη δυνατή εγκατάσταση στις καλύτερες τιμές. Το Μελετητικό Τμήμα της εταιρείας είναι σε θέση να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτικές διαδικασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2410-617777 καθώς και στο email: info@perivallontologoi.gr., ενώ για θέματα Net Metering, Virtual Net Metering καθώς και Ενεργειακών Κοινοτήτων, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική ημερίδα που συνδιοργανώνουμε με την εφημερίδα «ΑγροΕκφραση» και την τηλεοπτική εκπομπή «Θεσσαλική Γη», στην έκθεση Agrothessaly 2019 την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 14:00-16:00, στο χώρο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.