Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

♥ Καρδίτσα: Μόνιμη έκθεση γενικών πυροσβεστικών και λοιπά υλικών μουσειακού χαρακτήρα(Video)

Η μόνιμη έκθεση γενικών πυροσβεστικών κλπ υλικών μουσειακού χαρακτήρα, έγινε χάρης την αγάπη και το μεράκι που είχαν όλα τα μέλη του συλλόγου συνταξιούχων πυροσβεστών νομού Καρδίτσας για  το πυροσβεστικό σώμα που υπηρέτησαν για πάρα πολλά χρόνια.
Από έτους 2000 που έγινε ο σύλλογος συνταξιούχων πυροσβεστών νομού Καρδίτσας αρχίσει η συλλογή διαφόρων πυροσβεστικών υλικών, φωτογραφιών στολών και λοιπά και σε λίγο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν όλα τα υλικά του δημιουργηθέντος μουσείου. Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά από ώρα 10:00 -12:00 πρωί και κάθε Τρίτη και Πέμπτη και απόγευμα από ώρα 19:00-22:00
Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24410 – 77 199 και 694 5791886.
Το πυροσβεστικό μουσείο στεγάζεται στην Νέα αγορά στην πόλη της Καρδίτσας εκεί που ήταν η πρώτη Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας από την 1 Σεπτεμβρίου 1948 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου 1994. 
Τη δημιουργία του Πυροσβεστικού μουσείου οραματίστηκε το έτος 2000 ορόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων Πυροσβεστών νομού Καρδίτσας Αρχιπύραρχος Εν αποστρατεία ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του Βασιλείου ο οποίος με την άριστη συνεργασία όλων των μελών του συλλόγου δημιούργησαν το χρήσιμο και επισκέψιμο από πολίτες της Ελλάδος και όχι μόνο μουσείο. Είναι το πρώτο ιδιωτικό πυροσβεστικό μουσείο στην Ελλάδα στην πόλη της Καρδίτσας. Ο επισκέπτης ευρισκόμενος στον υπέροχο χώρο του μουσείου θα γνωρίσει διάφορα πυροσβεστικά υλικά, εργαλεία, στολές διάφορες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ιδρύσεως του πυροσβεστικού σώματος 12 Μαΐου 1930 μέχρι σήμερα. Κύριος σκοπός του μουσείου είναι η διαιώνιση της ιστορίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρδίτσας και του πυροσβεστικού σώματος γενικότερα. Στον ειδικό χώρο του μουσείου γίνονται και μαθήματα πυροπροστασίας και κατάσβεση της φωτιάς στην πράξη σε μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο, από έμπειρους συνταξιούχους Αξιωματικούς πυρονόμους , Υπαξιωματικούς και Πυροσβέστες.
Αφιερωμένο στον πατέρα μας Χριστόφορο - Γλυκερία & Βασίλης