Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

♥ Τα Άγραφα είναι τα Ιμαλάια της Ελλάδας!

Όποιος δεν έχει ανέβει έστω και μια από τις κορυφές των Αγράφων δεν έχει ιδέα τι πάει να πει να βλέπεις τα Ιμαλάια σε Ελληνικό έδαφος. Ατέλειωτα βουνά απλώνονται στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου η οποία ηλικιακά είναι μεγαλύτερη από ότι τα Ιμαλάια.

Το χειμώνα που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που στέλνουν την υγρασία στο έδαφος , μπορούμε να δούμε όλα τα Άγραφα καθώς και αρκετά βουνά της Στερεάς Ελλάδας μα καθώς και Ηπείρου μα και Όλυμπο κτλ. Όταν είναι νύχτα και έχει φεγγάρι το φως του φεγγαριού σε συνδυασμό με την αντανάκλαση του πάνω στο χιόνι φωτίζει και αποκαλύπτει κάθε αλπική κορυφή.

Σε αυτή την φωτογραφία είχα την τύχη να έχω έναν ουρανό κρύσταλλο, χωρίς ατμοσφαιρική υγρασία μα και καθαρό ουρανό σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, μπόρεσα να αιχμαλωτίσω όλη την οροσειρά των Αγράφων σε ένα καρέ καθώς και Βελούχι, Βαρδούσια και Γκιώνα ( ίσως και Παρνασσό). Το Βουνό Τσμί είχε την ιδιαιτερότητα ότι έχει στα νότιο-ανατολικά Όλα τα Άγραφα. Έτσι είναι εύκολο να διακρίνουμε όλες αυτές τις κορυφές, να τις θαυμάσουμε και να τις μελετήσουμε.

Το στενάχωρο είναι θέλουν να βιάσουν όλες αυτές τις κορυφές και τις πλαγιές στο όνομα της ανάπτυξης που μόνο ανάπτυξη δεν είναι, αλλά καταστροφή. Οι ανεμογεννήτριες δεν έχουν θέση σε κανένα βουνό. Τα βουνά οφείλουμε να τα παραδώσουμε όπως τα βρήκαμε, ατόφια και ζωντανά!

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε σε αυτό τον αγώνα προστασίας των βουνών καθώς και να ενημερωθείτε μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το σύνδεσμό: https://www.facebook.com/savegreekmountains/ Επίσης, κοινοποιώντας αυτή τη φωτογραφία συμβάλλεται στην ευαισθητοποίηση του κόσμου.

17/2019

Nikon D850+ Nikkor Af-S 14-24 F/2.8G

Μαθήματα φωτογραφίας: http://bit.ly/Mathimata_Fotografias

Περιπέτειες στα βουνά: http://bit.ly/peripeties_sta_boyna

#Save_Agrafa #save_greek_mountains