Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ο Καρδιτσιώτης ♥ Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος στην Αγία Φιλοθέη Montpellier της Γαλλίας


Πανηγύρισε σήμερα το πρωί η ενορία Αγίας Φιλοθέης Montpellier στη Νότια Γαλλία. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξείρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Dalmerie, Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ, και του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης, Πρωτοπρεσβυτέρου Pierre Kazarian.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Βικάριος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας π. Gerard Blayac, εκπρόσωποι της Προτεσταντικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι του Δήμου και πλήθος ορθοδόξων που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον Ι. Ναό.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Τους συνεχάρη για τη δράση τους σε αυτή την ενορία στη νοτιοδυτική Γαλλία, στα σύνορα με την Ισπανία, και εξήρε το πνεύμα ενότητος και αγάπης των ενοριτών, που απαρτίζονται κυρίως από Έλληνες, Γάλλους, Ρώσους και Γεωργιανούς ορθοδόξους.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ενορίας κ. Γιάννης Γούναρης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο και προσκάλεσε το εκκλησίασμα σε δεξίωση και γεύμα στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού.