Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

"Η βόλεψη του λιονταριού": Το νέο βιβλίο της Καρδιτσιώτισσας ♥ Ελένης Κρικέλη

Tί κι αν λένε για τα ζώα πως είναι άλογα, αναίσθητα, και πως τα ενδιαφέρει αποκλειστικά η απόλαυση;
Τί κι αν λένε πως δεν υπάρχουν συναισθήματα απέναντι σε ανθρώπους;
Τί κι αν λένε πως μπορούμε εύκολα να κατασπαράξουμε το ένα το άλλο χωρίς οίκτο, χωρίς λύπη, χωρίς φόβο, χωρίς θλίψη;
Εγώ ως ένα απλό λιοντάρι θα σας φανερώσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως μάλιστα. Νιώθουμε και εμείς ως ζώα, τη θλίψη, τη στέρηση, τη μοναξιά, το φόβο, την αγωνία, την εγκατάλειψη και τον κίνδυνο που ελλοχεύει πάντοτε και παντού. Έναν κίνδυνο μάλιστα που δεν απορρέει μονάχα από τις διάφορες αγέλες των ζώων, αλλά και από έναν κίνδυνο που απορρέει από τον ίδιο τον άνθρωπο, που ενδεχομένως είναι και ο μεγαλύτερος όλων.

Περίληψη
Το εν λόγω παραμύθι μας διηγείται την ιστορία του Ταζ. Ο Ταζ Είναι ένα ισχυρό λιοντάρι που προορίζεται για αρχηγός της αγέλης. Τεράστια τιμή για το ίδιο! Όμως είναι ο Ταζ πρόθυμος να προασπίζεται ένα μοτίβο "μοναρχίας" όσον αφορά την ηγεσία του ή όχι;
Ένα παραμύθι, ένα βιβλίο με κεντρικό θέμα την παράδοση του ανθρώπου ως έρμαιο σε κανόνες και αξιώσεις άλλων με την πλήρη απόσυρση της προσωπικής του βούλησης.

Που μπορείτε να το βρείτε
Το βιβλίο εδώ και λίγες ημέρες έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί από τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,καθώς επίσης και από τα βιβλιοπωλεία παιδεία σε Καρδίτσα Βόλο και Λάρισα και τέλος από το βιβλίο Βασιλάκος στην πόλη της Καρδίτσας. Διατίθεται ακόμη μέσω διαδικτύου σε διάφορες ιστοσελίδες και φυσικά από το εθνικό κέντρο βιβλίου.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Ελένη Κρικέλη
Η Ελένη Κρικέλη γεννήθηκε στην Καρδίτσα και 
κατάγεται από  το όμορφο Κρυονέρι Καρδίτσας(περιοχή λίμνης Πλαστήρα), φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και συνεχίζει τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάζεται ως Ψυχολόγος στην ιδιωτική Νευροψυχιατρική Κλινική «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ Α.Ε». Έχει εργασθεί κατά καιρούς (θερινή απασχόληση) σε ξενοδοχεία και καφέ. Έχει καλές γνώσεις της αγγλικής γλώσσας, είναι κάτοχος πτυχίου ECDL Progress, έχει άριστη γνώση και χρήση Λειτουργικών Συστημάτων (WORD, EXCEL, OUTLOOK, POWER POINT), άριστη γνώση και χρήση INTERNET. Είναι πιστοποιημένη από την GOOGLE – (Τομέας Δεξιοτήτων Διαφήμισης στο Διαδίκτυο). Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς σεμινάρια «Αυτοεκτίμησης – Ανακαλύπτωντας τον εαυτό μου», καθώς και σεμινάρια «ανάπτυξης διαδικτυακών επιχειρήσεων» της GOOGLE.
Συγγράφει άρθρα και βιβλία. Ασχολείται με τον αθλητισμό.

Πληροφορίες: https://eptalofos.gr/