Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

♥ Καρδίτσα: Το εστιατόριο "Φαγοτόπι" στα καλύτερα της Ελλάδας!

Πολύ μεγάλη διάκριση για τα αδέρφια Ξένια Ψηφή και Στέργιο Ψηφή ιδιοκτήτες του εστιατορίου «ΦΑΓΟΤΟΠΙ».
Κατέκτησαν το «χρυσό» βραβείο στην κατηγορία Ελληνική κουζίνα, στον μεγαλύτερο πανελλαδικό θεσμό ανάδειξης κορυφαίων επιχειρήσεων Εστίασης: 
«ESTIATORIA.GR PREMIUM AWARDS – GOLDEN AWARDS».

Σας ευχαριστούμε,που με την στήριξη σας και την αγάπη σας στο ΦΑΓΟΤΟΠΙ, μας βοηθήσατε να βάλουμε τη λίμνη Πλαστήρα στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας... 

Xenia Psifi

Το Φαγοτόπι δημιουργήθηκε με περισσό μεράκι

Παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής και νέες γεύσεις. Όλες οι πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα μας, είναι 100% Ελληνικά και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την εποχικότητά τους.
Τοπικές πρώτες ύλες δημιουργούν νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα, με έμφαση στην τοπική γαστρονομία της λίμνης Πλαστ
ήρα.
Για το χειμώνα, δοκιμάστε τα νέα μας πιάτα με αγριογούρουνο, κυνήγια και κάστανα. Για το καλοκαίρι υπέροχος κήπος για διοργάνωση εκδηλώσεων (βαφτίσεις, πάρτυ κτλ). Συνεχίζουμε να δημιουργούμε πιάτα με υλικά που συλλέγουμε από το κτήμα μας.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

Φαγοτόπι

Αν η λέξη «γαστροτουρισμός» είναι κάτι που σας αφορά όταν επισκέπτεστε μια περιοχή, το εστιατόριο «ΦΑΓΟΤΟΠΙ» είναι ακριβώς το μέρος που ψάχνετε.

Το Φαγοτόπι δημιουργήθηκε με περισσό μεράκι για να φιλοξενεί και όχι απλώς να εξυπηρετεί.

Τα γλυκά είναι σπιτικά, το μπαρ φιλόξενο με χαμηλή και «ψαγμένη» μουσική, ο κήπος δροσερός και περιποιημένος, η κάβα ενδιαφέρουσα και το σέρβις ευγενικό και ουσιώδες.
Το εστιατόριο δημιουργήθηκε το 2000 από δύο αδέρφια που επέστρεψαν στον τόπο γέννησης τους μετά τις σπουδές τους. Από αγάπη για το καλό φαγητό και την Αρχιτεκτονική Παράδοση του τόπου δημιούργησαν μια ιδιαίτερη κουζίνα, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, βασισμένη αποκλειστικά σε προϊόντα τοπικών παραγωγών καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
Το Φαγοτόπι, σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, αλλά και νέες γεύσεις. Όλες οι πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι 100 % ελληνικά και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την εποχικότητά τους (π.χ. η πράσινη σαλάτα με σταφύλια και πετιμέζι σερβίρεται μόνον Ιούλιο με Νοέμβριο, όταν δηλ. γίνεται ο τρύγος των σταφυλιών από τους αμπελώνες στις πλαγιές του γειτονικού Μεσενικόλα. Το ίδιο συμβαίνει και με μία από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, το Αγριογούρουνο με τα δαμάσκηνα και τα κάστανα, που σερβίρεται μετά τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή οι θεσσαλικές καστανιές μας δίνουν τον υπέροχο καρπό τους).

Musts: Το κεντρικό στρογγυλό τζάκι με το καθιστικό γύρω του, το χειροποίητο φωτιστικό οροφής που διατρέχει όλο το χώρο, τα ζεστά χρώματα των εσοχών στους τοίχους τα κυριολεκτικά «πρωτότυπα» και εντυπωσιακά φωτιστικά – με απεικονίσεις παλαιών χαρτών – που διατρέχουν την υπόλοιπη οροφή και μαρτυρούν την αγάπη των ιδιοκτητών για τα ταξίδια.
Ειδική μνεία χρήζει η μουσική: Από σπάνια παλιά ελληνικά κομμάτια έως κινηματογραφικές μουσικές νέας εσοδείας και από κλαρίνα Ηπειρωτών Πρωτομαστόρων, έως son, boleros και Cumbias.

Κεντρικός δρόμος – Είσοδος χωριού Καλύβια Πεζούλας
Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα, 43100
Τηλέφωνο επικοινωνίας & κρατήσεων: +30 24410 92998
E-mail: info@fagotopi.gr και sgpsifis@otenet.gr

Το «ΦΑΓΟΤΟΠΙ» βρίσκεται στη Λίμνη Πλαστήρα, στο Νομό Καρδίτσας, στον κεντρικό δρόμο, στην είσοδο του χωριού Καλύβια Πεζούλας.

Για κρατήσεις καλέστε στο τηλέφωνο κρατήσεων: +30 24410 92998.

Διεύθυνση: Ξένια Ψηφή, Πολιτικός Μηχανικός και Στέργιος Ψηφής, Μηχανολόγος Μηχανικός.

Ίδρυση: 2000.

Χωρητικότητα: χειμώνας – 120 άτομα & καλοκαίρι – 200 άτομα.
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 13:00 – 22:00 – Σαββατοκύριακα 12:30 – 24:00.
Πιστωτικές κάρτες: Ναι.
Μπρουσκέτα με τσαλαφούτι, νεκταρίνια, βασιλικό, κεράσια
Προβατίνα από τις υπέροχες περιοχές της λίμνης Πλαστήρα, με πλιγούρι

Δείτε εδώ περισσότερα: http://www.fagotopi.gr/

Ο μεγαλύτερος πανελλαδικός θεσμός ανάδειξης κορυφαίων επιχειρήσεων! Estiatoria.gr Premium Awards 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΤΩΝ «ESTIATORIA.GR PREMIUM AWARDS – GOLDEN AWARDS». Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ | ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ 2019!

Σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα επιπέδου που θυμίζει τα Όσκαρ, ολοκληρώθηκε ο Πανελλαδικός θεσμός των βραβείων ποιότητας & γεύσης των Estiatoria.gr Premium Awards 2019 με το Gold Award των Golden Awards να αποτελεί έναν μοναδικό τίτλο ποιότητας και επιτυχίας για τα Ελληνικά δεδομένα. Η Ελληνική γαστρονομία αποτυπώθηκε κρυστάλλινα ως ορόσημο για όλους τους επιτυχόντες!

Στο αποτέλεσμα συμμετείχε ο κόσμος με ψηφοφορία με τελική έγκριση αυτήν της επιτροπής. Στις 4/3/2019 στην αίθουσα Ν.Σκαλκώτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έναν χώρο συνυφασμένο με τον πολιτισμό και την κουλτούρα, η τελετή απονομής είχε θεσμικό χαρακτήρα παρουσία του Leonid Gelibterman, Ρώσου προέδρου του παγκοσμίου οργανισμού γαστρονομίας UNWTO και Ambassador of Taste for the Global Gastronomy by Greek Taste Beyond Borders 2019.

Μετά το πέρας της απονομής ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να απολαύσει στο hall του Μεγάρου Μουσικής τις μπύρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και συγκεκριμένα την μπύρα Heineken, καθώς και να γνωρίσουν οι επαγγελματίες της εστίασης το νέο καινοτόμο επαγγελματικό σύστημα βαρελίσιας μπύρας Heineken Blade.

Λαμπερή παρουσιάστρια των βραβείων του Estiatoria.gr ήταν η Μαρία Αντωνά η οποία μετέδωσε στην τελετή απονομής την λάμψη της και το επικοινωνιακό της ταλέντο, μπροστά σε ένα κοινό που αριθμούσε παραπάνω από 400 καλεσμένους. Η απονομή διεξήχθη με την συμμετοχή των φοιτητών του εκπαιδευτικού οργανισμού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 “υποστηρικτή κατά τη διαδικασία απονομής” των βραβείων και του Forum του GTBB που ακολούθησε στον τομέα τουρισμού. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στο πλαίσιο του Πανελλαδικού θεσμού Estiatoria.gr Premium Awards 2019, κρίθηκε και κατέκτησε τον επίσημο τίτλο «Εκπαιδευτικός όμιλος της Χρονιάς 2019».
Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από κάθε κατηγορία εστίασης απέσπασαν το Gold Award of Quality & Taste 2019, ενώ στην κατηγορία Persons of the Year η Έλενα Παπαθάνου κέρδισε τον πολύτιμο τίτλο «Επιχειρηματίας της Χρονιάς για την Ελληνική Εστίαση με το «Soleto All day bar restaurant» στην Γλυφάδα. Ανάμεσα στα 2 πρόσωπα της χρονιάς που ανέδειξε ο Πανελλαδικό θεσμός ήταν και ο Τάσος Ντούμας με τον τίτλο «Πρόσωπο της Χρονιάς για την Ελληνική Γαστρονομία 2019», ο οποίος κατάφερε και φέτος με πολλές καινοτομίες να εξαπλώσει τον όμιλό του «Λεύκες» με ένα ακόμα εστιατόριο στην Αμερική. Η τελετή απονομής έκλεισε με τους κορυφαίους Chef της Χρονιάς 2019.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ GOLD AWARD OF QUALITY & TASTE 2019

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ!

CHEF ΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ GOLD AWARD OF QUALITY & TASTE 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!


http://www.estiatoriapremiumawards.gr/