Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Γιάννης Αδάμος: Ο πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής από την Καρδίτσα ♥ Ροζ πένες

Ο Γιάννης Αδάμος παρουσιάζει το πρώτο single μέσα από το καινούριο του album με τίτλο «Τα Τραπεζιάτικα» που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες!
Όπως μαρτυράει ο τίτλος, ο τραγουδοποιός από την Καρδίτσα έχει συνθέσει μια σειρά από τραπεζιάτικα τραγούδια που συνδυάζουν την διαχρονικότητα της ελληνικής παράδοσης με σύγχρονα στοιχεία από το έντεχνο τραγούδι.
Στο νέο δίσκο του πλαισιώνεται από μια ομάδα αξιόλογων μουσικών και συντελεστών, μεταξύ των οποίων, ο Αργύρης Λούλατζης, ο Σωτήρης Μπαλάς, η Σοφία Αλεξοπούλου, καθώς και μια νέα φωνή, η Σοφία Μπακαλάκου.
Η πρώτη γεύση του επερχόμενου δίσκου έρχεται με το ομώνυμο τραγούδι,«Τραπεζιάτικο». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μελωδικό τραγούδι με πλούσια ενορχήστρωση που συνδυάζει σύγχρονα και παραδοσιακά όργανα.
Συμμετέχουν ο Χρήστος Κολοβός στις κιθάρες, ο Στέλιος Μπούκος στα κρουστά, η Δήμητρα Καλλιάρα στο κανονάκι, ο Στέλιος Δούγαλης στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Αδάμος στο τζουρά.
Αυτό το διάστημα ο Γιάννης Αδάμος παρέα με τον Γιώργο Μιχαήλ και τη μουσική τους παρέα πραγματοποιούν εμφανίσεις σε Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Τρίκαλα, Κοζάνη, Τύρναβο ενώ αναμένονται σύντομα και εμφανίσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Κυκλοφορεί από τη Final Touch.

Ακούστε το!


Βιογραφία
Ο Γιάννης Αδάμος γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1986 στην Καρδίτσα. Τα παραδοσιακά τραγούδια που τραγουδούσε ο παππούς του στα χωράφια της Σέκλιζας καθώς και το πάθος του πατέρα του για τα ρεμπέτικα και τον Μάρκο είναι η σημαντικότερες αναμνήσεις του σήμερα. Στην Καλαμάτα σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης κ Οικονομίας ενώ στην συνέχεια χάνει ένα χρόνο από την ζωή του όπως λέει ο ίδιος υπηρετώντας στον Έβρο την στρατιωτική του θητεία όπου έγραψε πάρα πολλούς στίχους.

Ξεκίνησε γράφοντας στιχάκια σε ηλικία 12 ετών. Στα 13 του ξεκίνησε να μελετάει μουσική καθώς βρίσκει ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του. Αμέσως ξεκινάει μαθήματα σε Ωδείο της Καρδίτσας όπου δύο χρόνια αργότερα το εγκαταλείπει λόγο οικονομικών δυσκολιών. Αυτοδίδακτος από τότε μελετάει ακόμη και σήμερα μουσική καθώς όπως λέει η μουσική είναι ατελείωτη σαν τον γαλαξία μας , όσο μελετάς τόσο θες να μάθεις. Παίζει τζούρα , μπαγλαμαδάκι , μεσομπούζουκο και κιθάρα.

Το 2012 αποφασίζει με δύο φίλους του να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα Ροζ Πένες παίζοντας τραγούδια του Γιώργο Μιχαήλ , Δημήτρη Βαβλιάρα, Θανάση Παπακωνσταντίνου , Σωκράτη Μάλαμα και πολλά ρεμπέτικα σε μαγαζιά της Καρδίτσας.

Τον Απρίλιο του 2014 υπογράφει τον πρώτο ανεπίσημο δίσκο του σχήματος » Στο παραπέτασμα του κόσμου» σε στίχους και μουσική δικούς του σχεδόν σε όλο το album.

Ένα χρόνο αργότερα κάνοντας μια μικρή ανασύνταξη του σχήματος έρχεται ο δεύτερος ανεπίσημος δίσκος » Οι χαρακιές της γης» όπου υπογράφει τους στίχους σε όλο το album καθώς και την μουσική στα περισσότερα τραγούδια. Οι δύο αυτοί δίσκοι κυκλοφόρησαν από χέρι σε χέρι και από το tragoudopoios.gr .

Αυτόν τον καιρό συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεγάλου μήκους ταινία για το ρεμπέτικο τραγούδι ‘’Ουσάκ και Πειραιώτικος’’ του Άγη Δημητρόπουλου και της Fiction Pictures. Επίσης με τις Ροζ Πένες ετοιμάζει και την πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον χειμώνα του 2017 με τίτλο «ΑΨΙΝΘΟΣ» όπου η παραγωγή και οι ενορχηστρώσεις είναι του Φώτη Κακαβέλη καθώς θα υπάρξουν και αξιόλογες φιλικές συμμετοχές.

Στους στίχους του προσπαθεί να δείξει τον εξευτελισμό του άνθρωπου και της φύσης. Υποστηρίζοντας την αρμονία κ την ισότητα.

Γυρνάμε όλοι την Ελλάδα ... τραγουδάμε όπου υπάρχει άνθρωπος για τον Άνθρωπο ... απλά καλέστε μας!!

Ροζ πένες
Μέλη συγκροτήματος
Αλεξοπούλου Αθανασία (τραγούδι)
Αδάμος Γιάννης ( κιθάρα, τζουράς , μπαγλαμαδάκι,τραγούδι)
Κολοβός Χρήστος ( κιθάρα , τραγούδι)
Φώτης Γαρουφαλιάς (κρουστά)



Πληροφορίες