Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Καρδιτσιώτες υποψήφιοι Ευρωβουλευτές: Αθανάσιος Ανδρώνης

Ο Αθανάσιος Ανδρώνης γεννήθηκε το 1960 στην Μητρόπολη Καρδίτσας και κατοικεί στη Νέα Ερυθραία. Είναι δάσκαλος, έχει πτυχίο νηπιαγωγού καθώς και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών αλλά και πτυχίο Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Επίσης, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Exeter, στο Ενωμένο Βασίλειο.

Υπηρέτησε για πέντε χρόνια σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό (Ευρωπαϊκό Σχολείο) ως διοικητικός υπάλληλος. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας διατέλεσε Διευθυντής Δημοτικών Σχολείων και Σχολικός Σύμβουλος. Υπηρετεί ως Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας από 10-8-2016 έως σήμερα. Συμμετείχε ενεργά στα περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονούνταν από τα σχολεία στα οποία ήταν Διευθυντής ή ανήκουν στην περιοχή αρμοδιότητάς του.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει πιστοποίηση στον χειρισμό Η/Υ.
Έχοντας μεγαλώσει σε αγροτική περιοχή, από μικρή ηλικία, έχει ενστερνιστεί οικολογικούς τρόπους προσέγγισης της αγροτικής καλλιέργειας (κομποστοποίηση) και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν στις βιολογικές καλλιέργειες και στο σεβασμό προς το περιβάλλον.
Το όραμα του είναι να συνεισφέρει ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διαθέτει και να μπει στο χάρτη των χωρών που ηγούνται σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης. Άλλωστε η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα πρέπει να έχουν στο επίκεντρο τους το περιβάλλον και τον άνθρωπο.



Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφιος ευρωβουλευτής: Αθανάσιος Ανδρώνης