Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές 2019 – Καρδιτσιώτες υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Αλφαβητικά
Γιάννης Αλειφτήρας Νέα Δεξιά 

Γεννήθηκα το 1965 στο Θραψίμι Καρδίτσης. Αποφοίτησα από xhτο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου και ακολούθως υπηρέτησα τη θητεία μου στην Προεδρική Φρουρά. Σήμερα εργάζομαι σε μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα και διαμένω στην Πετρούπολη Αττικής.Ανέπτυξα συνδικαλιστική και πολιτική δράση ενώ διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος Πετρουπόλεως  τις δύο περασμένες τετραετίες ενώ συμμετείχα σε πατριωτικά και εθνικά σχήματα του παρελθόντος.Από τα τέλη του 2018 εντάχθηκα στη Νέα Δεξιά και μέσα απ΄ τις γραμμές αυτής δίνω τη μάχη για το μεγαλείο της Ελλάδας.

Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφιος ευρωβουλευτής: Γιάννης Αλειφτήρας

Αθανάσιος Ανδρώνης ~ Οικολόγοι Πράσινοι


Ο Αθανάσιος Ανδρώνης γεννήθηκε το 1960 στην Μητρόπολη Καρδίτσας και κατοικεί στη Νέα Ερυθραία. Είναι δάσκαλος, έχει πτυχίο νηπιαγωγού καθώς και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών αλλά και πτυχίο Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Επίσης, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Exeter, στο Ενωμένο Βασίλειο.



Υπηρέτησε για πέντε χρόνια σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό (Ευρωπαϊκό Σχολείο) ως διοικητικός υπάλληλος. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας διατέλεσε Διευθυντής Δημοτικών Σχολείων και Σχολικός Σύμβουλος. Υπηρετεί ως Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας από 10-8-2016 έως σήμερα. Συμμετείχε ενεργά στα περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονούνταν από τα σχολεία στα οποία ήταν Διευθυντής ή ανήκουν στην περιοχή αρμοδιότητάς του.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει πιστοποίηση στον χειρισμό Η/Υ.

Έχοντας μεγαλώσει σε αγροτική περιοχή, από μικρή ηλικία, έχει ενστερνιστεί οικολογικούς τρόπους προσέγγισης της αγροτικής καλλιέργειας (κομποστοποίηση) και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν στις βιολογικές καλλιέργειες και στο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Το όραμα του είναι να συνεισφέρει ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διαθέτει και να μπει στο χάρτη των χωρών που ηγούνται σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης. Άλλωστε η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα πρέπει να έχουν στο επίκεντρο τους το περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφιος ευρωβουλευτής: Αθανάσιος Ανδρώνης



Μαργαρίτα Γερούκη Το Ποτάμι



Η Μαργαρίτα Γερούκη κατάγεται από το Καταφύγιο Καρδίτσας. Γεννήθηκε το 1967 στη Λάρισα και ως μέλος οικογένειας στρατιωτικού πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και στη συνέχεια δούλεψε σαν εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας σε διάφορα σχολεία στην Ελλάδα. Το 1999 αποσπάστηκε για πέντε χρόνια στα τμήματα μητρικής γλώσσας της Φινλανδίας. Το ενδιαφέρον της για την αγωγή υγείας και ιδιαίτερα για τη σεξουαλική αγωγή την οδήγησε, παράλληλα με την εργασία της, στο Πανεπιστήμιο της Jyväskylä (Φινλανδία) όπου το 2004 ολοκλήρωσε αρχικά προπτυχιακές σπουδές στον τομέα Επιστημών της Υγείας με ειδίκευση στην Αγωγή Υγείας και στη συνέχεια τη μεταπτυχιακή της διατριβή με θέμα τη Σεξουαλική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Η παραμονή της στη Φινλανδία για οικογενειακούς λόγους και η τετραετής εκπαιδευτική άδεια από το Ελληνικό υπουργείο παιδείας της έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει τις σπουδές της και την ερευνητική της απασχόληση. Το 2010 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές και υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Helsinki, τμήμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος της Ένωσης για την Επιστημονική Μελέτη της Σεξουαλικότητας, της Ένωσης Ευρωπαίων Σεξολόγων, του Δικτύου Σεξουαλικής Αγωγής Sex Education Forum Νetwork και της Βρετανικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Σεξουαλικής Αγωγής. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με γραφεία αγωγής υγείας σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα έχει συμβάλει με ομιλίες της σε ημερίδες εκπαιδευτικών και γονέων στην προσπάθεια προώθησης των προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής. Θεωρεί τη σεξουαλική αγωγή ως απαραίτητο στοιχείο της ολόπλευρης ψυχοσωματικής και πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπου και πιστεύει πως το σχολείο μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε μια τέτοια προσπάθεια.



Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφια ευρωβουλευτής: Μαργαρίτα Γερούκη 



Νικόλαος Δούκας ~ Νέα Δημοκρατία
Γεννήθηκα το 1972 στον Άγιο Θεόδωρο Καρδίτσας. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Καρδίτσας το 1990. Είμαι πτυχιούχος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είμαι κάτοχος MBA executive από το πανεπιστήμιο του Sheffield (City College). Από το 1993 δραστηριοποιήθηκα στο χώρο της παιδείας και από το 2003 της υγείας όπου διετέλεσα διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών για περισσότερα από 10 χρόνια. Το 2012 ξεκίνησε η δραστηριοποίησή μου στον αγροτικό τομέα και το 2015 ίδρυσα την Ομάδα Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς με σημαντική διεθνή αναγνώριση. Γνωρίζοντας την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επενδύσει στις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου ώστε να ενεργοποιηθεί η πραγματική ελληνική οικονομία και τον σπουδαίο ρόλο που αποδίδει στον αγροτικό τομέα δεν μπορούσα παρά να ανταποκριθώ στο κάλεσμά του και να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις.
Η συμμετοχή μου στις ευρωεκλογές μου δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και τις ικανότητές μου προς όφελος της πατρίδας μας στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Η υποψηφιότητά μου αποτελεί ένα κάλεσμα προς εκείνο το τμήμα της κοινωνίας μας που πιστεύει στις δυνάμεις του και  επιζητεί δίκαιες ανταγωνιστικές συνθήκες ώστε να δημιουργεί και να παράγει, προς όφελος της χώρας μας που αξίζει καλύτερα.
Νικόλαος Δούκας
Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφιος ευρωβουλευτής: Νικόλαος Δούκας



Σεραφείμ Κανδύλας ~ Οικολόγοι Πράσινοι



Ο Σεραφείμ Κανδύλας (57 ετών) γεννήθηκε στο Μοσχάτο Καρδίτσας και από το 1981 ζει στα Χανιά όπου εργάζεται ως επιπλοποιός. Ήταν ιδιοκτήτης του «ΚANNABISHOP» στα Χανιά μέχρι την «επιχείρηση ξεριζώματος παντελονιών» από την αστυνομία το 1998.

Ιδρυτικό μέλος και βιοκαλλιεργητής του συνεταιρισμού βιολογικής κλωστικής κάνναβης Kannabio, έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με στόχο την ορθολογική και αντιαπαγορευτική αντιμετώπιση της κάνναβης,  την αναβίωση της καλλιέργειας της και τη γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας για τις χρήσεις του  φυτού. Αρθογράφει στο περιοδικό Green Greeks.

Έχει δραστηριοποιηθεί σε πλήθος περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και αντιρατσιστικών δράσεων στα Χανιά. Είναι μέλος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ από το 2009 και εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κρήτης στο τωρινό Πανελλαδικό Συμβούλιο.
Σεραφείμ Κανδύλας
Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφιος ευρωβουλευτής: Σεραφείμ Κανδύλας


Ελισάβετ Κυρίτση ~ Νέα Δημοκρατία
Είμαι στέλεχος πληροφορικής με εξειδίκευση στις εφαρμογές της Τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο των επιχειρήσεων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, όπου η οικογένειά μου διατηρεί ταβέρνα τα τελευταία 30 χρόνια. Η καταγωγή μου είναι από το Σμόκοβο Καρδίτσας. Έμαθα την αξία της εργασίας από μικρή ηλικία όπου βοηθούσα ως σερβιτόρα στην οικογενειακή επιχείρηση. Η μεγάλη αγάπη μου για τα μαθηματικά με οδήγησε να σπουδάσω Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο από όπου αποφοίτησα με άριστα και υποτροφία.
Μετά την αποφοίτησή μου το 2004, ακολούθησα διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Αρχικά εργάστηκα ως σύμβουλος έργων τηλεπικοινωνιών με βάση την Ελλάδα και δράση στα Βαλκάνια, τη μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Κατόπιν, το 2009, μετακόμισα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας για να επιβλέψω το στήσιμο του πληροφοριακού συστήματος των δύο μεγαλύτερων ολλανδικών λοταριών. Το 2013 συνέχισα την καριέρα μου ως σύμβουλος ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων, βοηθώντας τα στελέχη τους στον επανασχεδιασμό του τρόπου με τον οποίο συνδέεις τους ανθρώπους, τα δεδομένα και τις διαδικασίες. Παράλληλα με την εργασία μου απέκτησα MBA από το Imperial College London. Από το 2017 είμαι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εφαρμογή λύσεων επιχειρησιακών προβλημάτων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, ως στέλεχος αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, στο κεντρικό ευρωπαϊκό της γραφείο στο Άμστερνταμ.

Ελισάβετ Κυρίτση
Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφια ευρωβουλευτής: Ελισάβετ Κυρίτση


Νασιώκα Ιωάννα (Τζούλη) ~ Ανεξάρτητοι Έλληνες
Η Νασιώκα Ιωάννα-Τζούλη, γεννήθηκε το 1974 στην Καρδίτσα (Αργιθεάτισσα των Αγράφων της Νότιας Πίνδου στην καταγωγή). Παντρεμένη με τον Βασίλειο Τσούμαρη από τη Λάρισα και μητέρα 2 παιδιών.
Πατέρας της ο παπα-Ηλίας Νασιώκας από το Πετροχώρι (Σπυρέλο) Αργιθέας, πολύτεκνος Ιερέας της Μαραθέας Καρδίτσας και μητέρα της η Νίκη Κούκλαρη από το Πετρίλο Καρδίτσας.(**Γέννημα , θρέμμα Μαραθέας λέγεται στην τοπική διάλεκτο της Καρδίτσας, γιατί τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα έζησε στο καραγκουνοχωρι χωριό Μαραθέα (Βάναρη)
Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (έτος εισαγωγής 1992) στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, με ειδίκευση στον τομέα Υδραυλικής και Περιβάλλοντος. Ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός έχει στην ενεργητικότητά της πλήθος μελετών και κατασκευών. Μετέχει σε μελετητικές & κατασκευαστικές εταιρίες του ομίλου Δροσιάδης - Νασιώκα και είναι κάτοχος Πτυχίου Εργοληπτών - Κατασκευαστών (Οδοποιία - Οικοδομικά - Λιμενικά - Βιομηχανικά - Ενεργειακά). Έργο της η μελέτη και η κατασκευή σε εξέλιξη του παραθαλάσσιου Πρότυπου Οικισμού Νηρέα έκτασης 125 στρεμμάτων στην Ιερισσό Χαλκιδικής (όρια Αγίου Όρους) έργο ιδιωτικής πολεοδόμησης- ΦΕΚ 600/95 με χωροθέτηση σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, 80 Οικοδομικών Τετραγώνων, προβλεπόμενων έργων υποδομής (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης κ.λπ.), κτήριο διοίκησης, γυμναστήριο, αθλοπαιδιές, πλατείες, πεζόδρομοι, οδικό δίκτυο, διαμόρφωση αιγιαλού, κατασκευή 250 κατοικιών και ξενοδοχείου 5*.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων τεχνικής κατάρτισης (Γεωπληροφοριακά Συστήματα Arc-GIS, Σύγχρονα & Διατηρητέα Κτήρια με Φέρουσα Τοιχοποιία, Τεχνικές Αξιολογήσεις - Εκτίμηση ακινήτων - Έλεγχος σκοπιμότητας επενδύσεων - Έλεγχος εύλογου κόστος κατασκευών), Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας, Φωτοβολταϊκή Τεχνολογία-Χρηματοδότηση, Ενεργειακές Επιθεωρήσεις Κτηρίων, Logistics Management (εφοδιαστική διαχείριση επιχειρήσεων), Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Επαρχείου Λαγκαδά -Σπουδή Μαθημάτων “Κύκλου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών” και ομιλεί Αγγλικά.
Ως μαθήτρια είχε λάβει Τιμητικό Δίπλωμα από τη Μαθηματική Εταιρεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, αποφοίτησε με Αριστείο το 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και ως φοιτήτρια ανήκε στην κατηγορία των φοιτητών που εργαζόταν για να ολοκληρώσει τις σπουδές της, χωρίς αυτό όμως να καθυστερήσει την πανεπιστημιακή της φοίτηση.
Από την παιδική της ηλικία ο εθελοντισμός και οι εξωσχολικές δραστηριότητες ήταν μέρος της ζωής της. Αποτελούσε βασικό μέλος του παιδικού χορευτικού του Συλλόγου Αργιθεατών Καρδίτσας, της παιδικής και της μικτής χορωδίας Καρδίτσας, χορωδίες με πλήθος δράσεων και εμφανίσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μεγαλώνοντας, μετά την φωτιά στο δάσος του Κέδρινου Λόφου (Σειχ-Σου) της Θεσσαλονίκης, εντάχθηκε άμεσα ως μέλος της Ομάδας Περιφρούρησης και μετά την εγκατάστασή της στο Λαγκαδά-Θεσσαλονίκης έγινε μέλος των εθελοντών Προστασίας Λίμνης Κορώνειας.
Συμμετέχει ενεργά μέχρι και σήμερα στα Σωματεία: Χορωδία «Κοραής» - Θεσσαλονίκης με διεθνή αναγνώριση και δραστηριότητα (με συνεχή 20ετή διαδρομή, διατελέσασα χορωδός αλλά και Ειδ. Γραμματέας Δ.Σ., υπεύθυνη διαδικτύου & επικοινωνίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούσικαλ), ΠΟΑΕΑ 1941-1944 (Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης)-παράρτημα Θεσσαλονίκης- σωματείο μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας με σκοπό το άνοιγμα και τη μελέτη των αρχείων για την αντίσταση των κρατών κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ΠΟΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων) και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. για την θητεία 2018-2020, Σύλλογο Αργιθεατών Β. Ελλάδος «Ο Κατσαντώνης» (διατελέσασα επί 20ετία, μέλος του χορευτικού και βασικό μέλος Δ.Σ.) και ως πρόεδρος επί τετραετίας 2014-2018 ήταν άμεσα συνεργαζόμενη με προέδρους άλλων σωματίων με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Ιστορίας και Παράδοσης μέσα από κοινές διασυλλογικές πολιτιστικές δράσεις και αποτέλεσε την κύρια εμπνεύστρια και οργανώτρια, της ιδέας και των εκδηλώσεων «Οι δρόμοι των Αγράφων» που πραγματοποιήθηκαν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, τα έτη 2017 και 2018.
Αποτέλεσε επίσης ενεργό μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας - Άρτας για την αναστήλωση της Ιστορικής Γέφυρας Κοράκου (γέφυρα του 16ου αι. το οποίο ανατινάχτηκε το 1949 σε μια από τις σφοδρότερες μάχες του εμφυλίου πολέμου), ένα έργο που έχει συζητηθεί ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαρακτηρισμένο ως έργο επείγον και υψίστης σημασίας και η χρηματοδότησή του θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019. Είναι δε από τους βασικούς υποστηρικτές της ιδέας και της πρότασης που κατατέθηκε για την καθιέρωση της 28ης ΜΑΡΤΙΟΥ ως Παγκόσμιας Ημέρας Παραδοσιακών Πέτρινων Γεφυριών. Αγαπά ιδιαίτερα την φύση, τα ζώα, το χορό και το τραγούδι, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.
Στόχος της στην Ευρωβουλή, να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και την εθνική μας ταυτότητα καθώς και τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού της Ευρώπης των Εθνών-Κρατών. Να εξασφαλίσει και να πετύχει την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελλάδας, με σεβασμό των φυσικών πόρων του τόπου, της ιστορίας και του περιβάλλοντος, μέσα από την σωστή ενημέρωση, διαχείριση, διάθεση και απορρόφηση όλων των κονδυλίων που αντιστοιχούν και αναλογούν στην χώρα μας.
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Νασιώκα Ιωάννα-Τζούλη
Λαγκαδά - Θεσσαλονίκης
** Το λήμμα προστέθηκε κατ'απαίτηση των χωριανών της Μαραθέας γιατί την προσφωνούν η Καραγκούνα του Παπά.
Ευρωεκλογές 2019 – Υποψήφια ευρωβουλευτής: Νασιώκα Ιωάννα (Τζούλη)


ΓΙΟΥΣΕΦ (ΙΩΣΗΦ) ΧΡΟΥΜΠ ~ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ


Ο Ιωσήφ Χρουμπ γεννήθηκε στις 04.04.1951 στην Βηθλεέμ της Παλαιστίνης και ήρθε στη χώρα μας για σπουδές, αγάπησε την Ελλάδα και έμεινε στη χώρα μας όπου πήρε την Ελληνική ιθαγένεια.



Είναι Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης και έκανε ειδικότητα Παθολογίας στο Γ.Ν. Πατησίων Αθήνας (1982-1987)



Υπηρέτησε με συνέπεια το ΕΣΥ ως Παθολόγος και τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.



Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Παπαβάϊου και έχουν δύο κόρες, την ΡΑΝΙΑ, οικονομολόγο και την ΝΑΝΤΙΑ, ιατρό.


Διατέλεσε:

Αντιπρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Καρδίτσας

Πρόεδρος Α’ Βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Κάρδιτσας

Αιρετό μέλος επιτροπής νοσοκομειακών ιατρών Καρδίτσας

Αιρετό μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου Καρδίτσας

Αιρετό μέλος Δ.Σ. Γ.Ν.Ν.Καρδίτσας

Διδάσκων στο μάθημα Παθολογίας στη Νοσηλευτική Σχολή Καρδίτσας (1997-2000)

Αντιπρόεδρος επιτροπής Εθνικού Σταδίου Παλαμά Καρδίτσας

Έχει συμμετοχή στο πρόγραμμα Εθελοντών Ιατρών της Ολυμπιάδας 2004 και σε ενημερωτικές ομιλίες για ιατρικά θέματα

Υπήρξε αιρετός περιφερειακός Σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Μιλάει την Αραβική και Αγγλική γλώσσα και στοιχειωδώς την Γερμανική.