Χαμοκέρασα(Αγριοφράουλα: πραγματική απόλαυση αυτήν την εποχή στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Φωτογραφία-σχόλιο: Νίκος Μητσιόπουλος |
Πεντανόστιμη μαρμελάδα από αγριοφράουλα(χαμοκέρασα) που ευδοκιμούν αυτή την εποχή στο όμορφο Νεοχώρι στην Λίμνη Πλαστήρα. Φωτογραφία-σχόλιο: Νίκος Μητσιόπουλος |
Οι καρποί, τα φύλλα και η ρίζα της αγριοφράουλας έχουν χρησιμοποιηθεί από τη φαρμακευτική στο παρελθόν. Η ρίζα αποτέλεσε κάποτε σπιτικό γιατροσόφι για τη διάρροια και ο βλαστός για τις πληγές.
Οι καρποί είναι δροσιστικοί και έχουν έντονο και ευχάριστο άρωμα. Χρησιμοποιούνταν ως πρόσμιξη στο κρασί για να του δώσει έντονο άρωμα φρούτων και να το κάνει πιο εύγευστο.
Πηγή: www.pelion-paths.gr, https://aspropotamosnews.blogspot.com/