Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Καρδίτσα ♥ Κορυφή Βουτσικάκι Αγράφων


Κάποιες φορές συμβαίνει...

Του Κωνσταντίνου Βασιλακάκου

Το να κοιμάσαι στις κορυφές των βουνών μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα αν είσαι πολλές φορές σε δύσκολες καιρικές καταστάσεις.

Είχα πάει στην κορυφή από το Βουτσικάκι γιατί με βάση τις προβλέψεις ο ουρανός θα ήταν καθαρός, ότι πρέπει για αστροφωτογραφία. Βέβαια το μικροκλίμα της Λίμνης Πλαστήρας σε συνδυασμό με το ότι το Βουτσικάκι είναι ένα φυσικό τοίχος στα σύννεφα συνέβαλαν να είμαι την νύχτα μέσα στα σύννεφα και ομίχλη.

Είχε ανατείλει το φεγγάρι όταν άφησα την κάμερα να κάνει time-lapse το σκηνικό που λάμβανε χώρα πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα και τα εγκόσμια. Κατά τις 4 το πρωί σύννεφα από την επιφάνεια της λίμνη άρχισαν να ανεβαίνουν προς τα βουνά δημιουργώντας ένα τοπίο σαν και αυτό τις φωτογραφίας.

Στις 5:30 τα σύννεφα είχαν κρύψει την κορυφή από τον κόσμο. Έτσι ήμουν μέσα στην ομίχλη μέχρι στις 12 το μεσημέρι όπου άρχισαν να αποχωρούν. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες από το time-lapse βρήκα αυτή εδώ όπου και ξεχώρισα και έφτιαξα για να σας παρουσιάσω το τοπίο. Χωρίς αμφιβολία, η φωτογραφία τοπίου θέλει να έχεις και τύχη καθώς και πολλές γνώσεις στη μετεωρολογία..

25/7/2019

Μαθήματα φωτογραφίας: http://bit.ly/Mathimata_Fotografias

Περιπέτειες στα βουνά: http://bit.ly/peripeties_sta_boyna

#Save_Agrafa #Save_Greek_Mountains


Κωνσταντίνος Βασιλακάκος