Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ιερά Μητρόπoλις Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Δεκαπενταύγουστου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2019 και ώρα 7:00΄μ.μ., παραμονή της θεομητορικής εορτής της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα χοροστάτησει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Ακολούθως θα προστεί της λιτανείας της ιεράς εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Πελεκητής, την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Πέμπτη 15 Αυγούστου και ώρα 8:00΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού και στις 7:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Πέμπτη 15 Αυγούστου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ρεντίνης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φαρσάλων.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, την Πέμπτη 15 Αυγούστου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μορφοβουνίου.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Γενικός Αρχιεράτικος Επίτροπος της Ιεράς μας Μητρόπολεως, την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και θα ομιλήσει στο Ιερό Μητροπολιτικό - Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδίτσης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Timber by EMSIEN 3 Ltd BG