Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ANOIXTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα: την Πέμπτη στις 8 μ. μ. στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου

Αγωνιστική επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την υπεράσπιση των Αγράφων 
Όχι στην αστυνομοκρατία και την καταστολή! 
Ασίγαστος αγώνας για ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΓΡΑΦΑ 

Την Πέμπτη το πρωί στα βουνά των Αγράφων έκανε την εμφάνισή της μια διμοιρία των ΜΑΤ, που βρέθηκε εκεί, για να φυλάει τα μηχανήματα ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας, τα οποία έχουν σταθμεύσει κοντά στον αυχένα της Νιάλας και με τα οποία σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να τοποθετηθούν οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στις κορυφές των Αγράφων. Όλες αυτές τις μέρες, η ευρύτερη περιοχή στα όρια των θεσσαλικών και ευρυτανικών Αγράφων βρίσκεται αποκλεισμένη από έναν αστυνομικό κλοιό, μιας και τα μηχανήματα της ιδιωτικής εταιρείας βρίσκονται υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από την Ευρυτανία και την Καρδίτσα. Άλλωστε, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι εργολάβοι μπορούν να ανέβουν στο βουνό, καθώς η μετατροπή της πανέμορφης και μοναδικής περιοχής των Αγράφων σε μια βιομηχανική ζώνη βρίσκει απέναντι τις τοπικές κοινωνίες και ένα αρκετά μεγάλο δυναμικό ανθρώπων και συλλογικοτήτων, που αντιτίθεται στη λεηλασία της φύσης.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ κάλεσε τους Καρδιτσιώτες, όλους τους κατοίκους των Αγράφων, όλους τους φίλους των βουνών, όλους τους αγωνιστές, σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την υπεράσπιση των Αγράφων από τα σχέδια κράτους και επενδυτών.

Έτσι, το Σάββατο, 21 του Σεπτέμβρη, και ώρα 9.00 κλήθηκε προσυγκέντρωση στον σταθμό των τρένων στην Καρδίτσα, ώστε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε για παρέμβαση στην περιοχή των Αγράφων και να δώσουμε μία πρώτη και άμεση απάντηση, με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία. Οι δεκάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτοφανές καθεστώς αστυνομοκρατίας, ήδη από τον σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας. Υπό στενό αστυνομικό κλοιό η αυτοκινητοπορεία «συνοδεύτηκε» μέχρι τα βουνά των Αγράφων και κατέληξε στην περιοχή της Νιάλας με μαχητικότητα και αξιοπρέπεια. Η περιφρούρηση της περιοχής θα συνεχιστεί με ασίγαστο πάθος και αγωνιστικότητα.

Το καθεστώς αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί αυτές τις μέρες στα Άγραφα για χατίρι των ιδιωτικών εταιρειών κατασκευής αιολικών εγκαταστάσεων, που συμπληρώνεται και με αστυνομικές έρευνες σε σπίτια ανθρώπων που αντιστέκονται στα σχέδια ισοπέδωσης των βουνοκορφών, πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά, μαχητικά, με συνέπεια και συνέχεια από τις δυνάμεις του αγώνα.

Καλούμε όλους τους κατοίκους, τους πολίτες και τις συλλογικότητες, που αντιστέκονται στη λεηλασία της φύσης, να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα για την υπεράσπιση των Ελεύθερων Αγράφων από τη λεηλασία που προσπαθούν να επιβάλουν κεφάλαιο, κυβερνήσεις, αστικό κατεστημένο, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και «επενδυτές της πράσινης ανάπτυξης».

Έχουμε τη θέληση να ανοίξουμε νέους δρόμους για τη ζωή, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ, για τη ΓΗ ΚΑΙ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, πέρα από τις νομοτέλειες και τους μονόδρομους του κέρδους, της περιβαλλοντικής εκμετάλλευσης και της ιδιοποίησης του πλούτου.

Τα στρατόπεδα έχουν χαραχτεί. Ώρα να πάρουμε θέση.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη στις 8 μ. μ. στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου.

Θεματολογία:

-Συνέχιση παρεμβάσεων στο βουνό

-Πανελλαδική συνάντηση

-προπαγανδιστικές παρεμβάσεις σε σχολεία και Τ.Ε.Ι

ANOIXTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα