Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Διεθνές Βραβείο απονεμήθηκε στον π. Αντώνιο στην Ολλανδία

Ο πατέρας Αντώνιος συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους 10 τελικούς υποψήφιους από όλον τον κόσμο για το πρώτο Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa (Mary Chirwa Award for Courageous Leadership).
Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2018 από το Ίδρυμα Βραβείων Mary Chirwa και τη Nudge με έδρα το Άμστερνταμ, Ολλανδία, για να αναδείξει και να αναγνωρίσει ανθρώπους, που έχουν επιδείξει θάρρος στην ηγεσία τους, προκειμένου να προσεγγίσουν τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Χθες 22 Οκτωβρίου 2019 στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απονεμήθηκε στον πατέρα Αντώνιο, τον πατέρα της καρδιάς μας, το βραβείο του θαρραλέου ηγέτη που προχωρά ενάντια στις αντιξοότητες.

Σχετικά με τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό:
O πάτερ Αντώνιος είναι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, ενός Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα, με αβέβαιο μέλλον. Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην περιοχή του Κολωνού και σήμερα «τρέχει» τέσσερα κέντρα ανά την Ελλάδα: στην Αθήνα, τη Χίο, τον Βόλο και την Ήπειρο. Περισσότερα από 500 παιδιά όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων δέχονται φιλοξενία και φροντίδα από την Κιβωτό.