Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ


Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 5808/6-3-2018 Κ.Υ.Α σχετικά με τον καθορισμό των αρμοδίων οργάνων και της διαδικασίας χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και την υπ΄ αριθ. 33862/6-5-2019 Κ.Υ.Α σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές,

Εγκρίνεται η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00 €) σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνέπεια φυσικών καταστροφών.

Για το σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι πληγέντες κάτοικοι ιδιοκτήτες ακινήτων - κύριων κατοικιών - που έχουν υποστεί υλικές ζημιές και η οικία έχει χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατοικήσιμη, να απευθύνονται στο Δήμο Παλαμά και να καταθέτουν την απαραίτητη αίτηση ώστε να τους δοθεί η προβλεπόμενη επιχορήγηση.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση (παρέχεται από τον Δήμο)

  2. Αντίγραφο του Δελτίου ελέγχου της επιτροπής.

  3. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

  4. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας τραπεζικού λογαριασμού

  5. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1 του 2019)

  6. Έντυπο Ε9 του 2021

Αν κάποιος/α αιτών/ούσα είναι πολύτεκνος να προσκομίσει έγγραφο πολυτεκνικής ιδιότητας

Αν κάποιος/α αιτών/ούσα ή μέλος της οικογένειας του είναι άτομο με αναπηρία που λαμβάνει προνομιακό επίδομα θα πρέπει να φέρει απόφαση έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. ή βεβαίωση χορήγησης επιδόματος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α.

Αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας κα Μακρή Αναστασία τηλ 24443 50116.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ