Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας: Ανακοίνωση για τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών

 


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα άγρια επίθεση ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση του ισραηλινού κράτους στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες.

Αποτελεί προκλητική ενέργεια, καθώς η συγκεκριμένη επίθεση σε βάρος Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την ώρα που διαδήλωναν σε περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τις οποίες κατέχει παράνομα το Ισραήλ από το 1967, ενώ ήδη σήμερα το πρωί στη διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ διώξεων, φυλακίσεων, εκτοπισμών στα οποία επιδίδεται το κράτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, την ώρα που προχωρά με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στην κλοπή της Παλαιστινιακής γης. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και αρκετές χώρες της ΕΕ ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την Ισραηλινή επιθετικότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, συνάπτει και νέες, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.


ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!