Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Γιορτή για το περιβάλλον στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων ❤


Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες από τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής μονάδας. 


Πληροφορίες από το διαδίκτυο, λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα, που αφορούσαν φαινόμενα όπως: δασικές πυρκαγιές, μόλυνση των υδάτων, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης υπό την επιμέλεια των εκπαιδευτικών κ. Αίγλης Καφαντάρη και κ. Ζωής Μοχωρίδου. Ζωγραφίζοντας και αναρτώντας την αφίσα τους πέρασαν το μήνυμά τους σε όλα τα παιδιά του σχολείου. 

Οι μαθητές του Β2 τμήματος, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Δώρας Γιαννακού, με ένα παραμύθι, ένα ποίημα, έναν αρχαίο μύθο , καθώς και με την αφίσα που φιλοτέχνησαν, έστειλαν ως μήνυμα πως αγάπη και ευαισθησία για το περιβάλλον, σημαίνει αγάπη και ευαισθησία για την ίδια τη ζωή! 

Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Δ2, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των τμημάτων κ. Χαράς Παπαδήμου και κ. Μάνθου Σταμάτη, δημιούργησαν το δικό τους κολλάζ, παρουσιάζοντας τον εντυπωσιακό βυθό των θαλασσών μας που μπορούμε όλοι να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε. Τόνισαν με αυτόν τον τρόπο πως ο καθένας θα πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό και φροντίδα προς τη φύση για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε τη φυσική κληρονομιά όπως την παραλάβαμε. 

Μηνύματα – κλειδιά για την παγκόσμια αυτή ημέρα ήταν πως: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» και «Ο καθένας έχει έναν ρόλο σπουδαίο να παίξει» 

Την εκδήλωση χαιρέτισε με σύντομη ομιλία ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Αθανασόπουλος.