Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Πεζοπορία εις μνήμην του συνορειβάτη Δημήτρη Κουσιά, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας ❤


Αφήνοντας την άνοιξη του εγκλεισμού και των περιορισμών στην εποχή covid19, ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με ελεύθερες μετακινήσεις και διάθεση για δράση, όπως τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΕΟΣΚ όταν μια ελπιδοφόρα αρχή μιας χούφτας ανθρώπων με αγάπη για το βουνό, τη φύση και το περιβάλλον, ξεκινάει ένα νέο ταξίδι.

Κυριακή 6 Ιουνίου, μια μέρα μετά τη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας, αυτό που χρόνια τώρα κάνουμε με πλήρη επίγνωση της αποστολής μας. Επαφή με τη φύση και αγώνας για τη προστασίας της. Συντήρηση μονοπατιών, καθαρισμούς δασών, δενδροφυτεύσεις, λειτουργία ομάδας δασοπροστασίας και βέβαια εκατοντάδες εκδηλώσεις, δράσεις και παρεμβάσεις για το βουνό, την φύση το περιβάλλον και την προστασία του.

Μικρή λίμνη - Πορτίτσα - Μοσχάτο ήταν η διαδρομή και τερματισμός στη μικρή λίμνη. Διαδρομή για όλες της ηλικίες κοντά στη πόλη για όλες της ώρες και τις μέρες του χρόνου. Περνώντας μέσα από το εργαστήριο της φύσης, από απόλυτα σκιερά σημεία, από ρυάκια, ποταμάκια, περπατώντας στο καλντερίμι της Πορτίτσας που χρειάζεται καθαρισμό κυρίως και συντήρηση, από τη πεζογέφυρα του αγωγού του ΥΗΣ Ν Πλαστήρα και στην συνέχεια στο Μοσχάτο, για μια στάση στη τελευταία του κατοικία του φίλου μας συνορειβάτη Δημήτρη Κουσιά που μας άφησε πριν λίγες μέρες για το τελευταίο του ταξίδι. 

Ο Δημήτρης πολυαγαπημένο πρόσωπο του συλλόγου και παγκόσμιος ορειβάτης, ήταν ο πρώτος ορειβάτης της Καρδίτσας που ανέβηκε σε ψηλές κορφές του εξωτερικού, αλλά κυρίως άνθρωπος ευγενής, με ήθος και μεγαλείο ψυχής.

Ήταν για μας φίλος αλλά και δάσκαλος, ήταν μεγάλη τιμή για τον σύλλογο μας που είχε έναν σπουδαίο ορειβάτη αλλά προπαντός έναν σπουδαίο άνθρωπο για μέλος του, και γι αυτό με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου το 2013 σε μια λιτή εκδήλωση, τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο του ΕΟΣΚ, αναγνωρίζοντας το ήθος του και την πολύτιμη προσφορά του στην ορειβατική κοινότητα και τον σύλλογο.

Μαζί μας στη διαδρομή τα παιδιά και τα εγγόνια του, φίλοι και υποστηρικτές του συλλόγου, μαζί με πενήντα μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ, με αρκετά παιδιά, πράγμα ευχάριστο και ελπιδοφόρο.

Λίγα λουλούδια, λίγα λόγια από τον Παντελή, πρόεδρο του Συλλόγου, από τον γιο του Παύλο, από τον φίλο και συνοδοιπόρο του Δημήτρη, πολλές σκέψεις και συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του φίλου μας, και επιστροφή. Νέα πρόσωπα μαζί μας, νέα σχέδια και δίψα για περισσότερη επαφή με την φύση.

Στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας, θα συνεχίσουμε τα ταξίδια στη φύση ανεξαρτήτως υψομέτρου και εποχής, αταλάντευτοι στις αξίες μας για την προστασία της και κόντρα στις προκλήσεις της βιομηχανικής της εκμετάλλευσης.

Την επόμενη βδομάδα η ομάδα δασοπροστασίας και πολιτικής προστασίας του συλλόγου οργανώνει διήμερο σεμινάριο (Τρίτη και Πέμπτη) προετοιμασίας ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε.

Η φύση είμαστε εμείς και το περιβάλλον το γιορτάζουμε κάθε μέρα.

Καλό καλοκαίρι…

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας