Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Παλαμά

Σκορπώντας άφθονο γέλιο, κέφι και χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση στους μικρούς μαθητές -αλλά γιατί όχι και στους συνοδούς τους- ξεκίνησε την Κυριακή 15/6 τις δράσεις του το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παλαμά. Η πολύ αξιέπαινη προσπάθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαμά μετουσιώθηκε σε ευχάριστη έκπληξη, που απέφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις του φεστιβάλ.
Καταδεικνύοντας παράλληλα ότι όπου υπάρχει μεράκι, φαντασία κέφι και προπάντων διάθεση για εθελοντική προσφορά, μπορούν να ταραχτούν τα επί χρόνια αδιατάρακτα "λιμνάζοντα ύδατα" στα πολιτιστικά πράγματα της επαρχίας.
Το φεστιβάλ ξεκίνησε τις δράσεις του την περασμένη Κυριακή με την παράσταση κουκλοθεάτρου «η Μόλι, ο Πέπε και τα πειράματα του μάγου Βαν Γκραφ» από το εργαστήρι της Δήμητρας Τσουκαρέλα. Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους, από τη Μαρία Κατσανούλη. Προβολή κινηματογραφικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, με τη σύμπραξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Παλαμά, στον αύλειο χώρο της σχολής Εικαστικών Τεχνών του δήμου Παλαμά στα Καλυβάκια. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ετήσιας έκθεσης των έργων των μαθητών της εικαστικής σχολής.
Το πρόγραμμα του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Παλαμά, συνεχίζεται  την Τετάρτη 18 Ιουνίου και λήγει την Παρασκευή. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα στο πάρκο Αστέριον. Παράλληλα στο χώρο του πάρκου θα λειτουργήσουν τραπέζια-εργαστήρια για εικαστικές κατασκευές από απλά υλικά καθώς και έκθεση παιδικού βιβλίου (λογοτεχνικού-δραστηριοτήτων).
Για την Πέμπτη 19/6, προτελευταία ημέρα του φεστιβάλ, προγραμματίστηκε, με την ευγενική σύμπραξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Παλαμά, προβολή παιδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Παλαμά.
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, έχει προγραμματιστεί Εκπαιδευτικό δράμα από το θεατρικό εργαστήρι Ρόδα, με τη συμμετοχή των παιδιών. Στο 1ο δημοτικό σχολείο Παλαμά. Κόστος συμμετοχής 3 ευρώ:
Στις 5.30 μμ. Ο Λύκος και τα 7 κατσικάκια, για παιδιά από 5 ως 9 ετών (συμμετέχουν το πολύ 20 παιδιά).
Στις 7.15 μμ. Η τελευταία μαύρη γάτα, για παιδιά από 10 ως 13 ετών (συμμετέχουν το πολύ 30 παιδιά).