Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Επιτυχημένη και η 36η αιμοδοσία στον Παλαμά!

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών (για ακόμη μια φορά) πραγματοποιήθηκε η 36η αιμοδοσία (την Πέμπτη 24/01/2019 και την Πέμπτη 07/02/2019) στο Κ.Υ Παλαμά. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν συνολικά 102 φιάλες αίματος. Το παρών έδωσαν αρκετοί αιμοδότες-μέλη που δεν προσήλθαν για διαφόρους λόγους στην προηγούμενη αιμοδοσία.

     Σε μια εποχή που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και πολύς κόσμος ταλαιπωρείται, ο παραπάνω αριθμός είναι σίγουρα μεγάλος. Ο κόσμος ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις του συλλόγου για τις αιμοδοσίες και τον στηρίζει με τη δυναμική του παρουσία σε κάθε του εκδήλωση. Είτε με κρύο είτε με βροχή είναι πάντα εκεί!!

     Η αιμοδοσία είναι για ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να δώσει σ’ όλους ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά, διότι δεν είναι μόνο η αναγκαιότητα για την προσφορά αίματος που υπάρχει, διότι κάποιος από εμάς τους ίδιους ή συγγενείς μας ή φίλοι μας κάποια στιγμή θα βρεθούν στην ανάγκη να το επιζητήσουν.
     Η αδιαφορία και η αναβλητικότητα στο θέμα της προσφορά αίματος είναι ολέθρια. Ας αφήσουμε τη νοοτροπία της ανευθυνότητας. Ας μην επαναπαυόμαστε στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε μας. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά μας.
     Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες-μέλη του που πρόσφεραν εθελοντικά το αίμα τους και σε αυτή την 36η αιμοδοσία. Ευχαριστούμε πολύ την ιατρό κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας για το ζήλο που δείχνουν σε κάθε αιμοδοσία μας.
     Ευχόμαστε το 2019 να είναι για όλους ειρηνικό, γεμάτο υγεία και κυρίως μία προσφορά πραγματικής αγάπης μεταξύ των ανθρώπων.
Να θυμόμαστε πάντα ότι υποψήφιος αιμοδότης
είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες, είμαστε όλοι!

Για το Δ.Σ.
-Ο-                                -Ο-
Πρόεδρος Γεν.                  Γραμματέας

Αλέξανδρος Γκαζούνης        Ευάγγελος Τρουβάς