Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Την Πέμπτη 18/4 επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Παλαμά κο Γιώργο Σακελλαρίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας κος Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κος Δημήτρης Ζάχος


Την Πέμπτη 18/4 επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Παλαμά κο Γιώργο Σακελλαρίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας κος Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κος Δημήτρης Ζάχος για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για την μείωση των Δημοτικών τελών από πλευράς του Δήμου προς τα μέλη τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος ανέφερε στον κο Θεοδωρόπουλο ότι:
Μετά από 4,5 χρόνια αγώνα για την ανασυγκρότηση του Δήμου Παλαμά και την αποτροπή της ένταξής τους στους “κόκκινους” Δήμους της χώρας η Δημοτική Αρχή αρχίζει να δείχνει και το κοινωνικό της πρόσωπο, μειώνοντας τα ήδη πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη σε ευπαθής ομάδες. Έτσι άποροι, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον μέλος με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα τύχουν του ευνοϊκού μέτρου της μείωσης των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ποσοστό
Πιο αναλυτικά,
Οι άποροι με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ θα τύχουν μείωσης των δημοτικών τελών σε ποσοστό 30%.
Οι μακροχρόνιοι άνεργοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 7.200 ευρώ που αποδεδειγμένα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 12 μήνες ανεργίας, θα τύχουν μείωσης των δημοτικών τελών σε ποσοστό 50%.
Οι οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον μέλος με αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο με 67% και συνολικό εισόδημα έως 27.000 ευρώ ή άτομο με αναπηρία με φορολογητέο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, προβλέπεται μείωση των τελών σε ποσοστό 50%.
Μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ μείωση τελών σε ποσοστό 50%.
Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 ευρώ μείωση σε ποσοστό 50%.
Κλείνοντας ανέφερε ότι η συνολική παροχή του Δήμου προς τις ευπαθείς ομάδες, στους τρίτεκνους και πολύτεκνους αναμένεται να ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ ετησίως.
Από την πλευρά του ο κος Θεοδωρόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ευαισθησία που δείχνει ο Δήμος προς τα μέλη του συλλόγου και υποσχέθηκε πως οι τρίτεκνοι θα είναι αρωγοί σε κάλεσμα του Δήμου για κοινωνική προσφορά και εθελοντισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας Παλαμά.